Категорії розділу
Дрюков В.О. [17] Вацеба О. [2]
Костенко М.П. [2] Платонов В.М. [2]
Созаньски Х. [1] Цариков Б.А. [1]
Шинкарук О.А. [2] Коробейніков Г.В. [8]
Виноградський Б.А. [1] Карленко В.П. [2]
Лисенко О.М. [1] Містулова Т.Є. [5]
Островський М.В. [4] Павленко Ю.О. [8]
Павлік А.І. [6] Прилуцкий П.М. [1]
Приймаков О.О. [2] Полищук Д.А. [1]
Полищук Т. [1] Савчин С. [2]
Тайболіна Л.О. [2] Ткаченко М.Л [1]
Трач В. [1] Шкребтій Ю.М. [2]
Ященко А.Г. [5] Варвінський О.П [1]
Виноградов В.Е. [3] Горчакова Н.О. [1]
Земцова І.І. [1] Дмитренко М.П. [1]
Коваль І.В. [7] Сибіль М.Г. [1]
Левенець В.М. [3] Мічуда Ю.П. [2]
Матвєєв C.Ф. [1] Szwarc A. [1]
Остьянов В.Н. [4] Засада М. [3]
Пшибильськи В. [2] Мищенко В.С. [3]
Іродов М.О. [2] Майданюк О. [6]
Кропта Р.В. [1] Бардіна Л. [1]
Томаш Г. [1] Олійник С.А. [3]
Кухтій С. [1] Приймак М.М. [2]
Чижик В.В. [1] Богіно В.І. [2]
Олешко В.Г. [2] Козіна Ж.Л. [1]
Коханович К. [2] Станкевич Л.Г. [1]
Левашов М.І. [1] Безкопильний О.О. [1]
Майборода Ю. [1] Довгенько Ю.І. [1]
Шпак Т.В. [4] Кірієнко М.П. [3]
Поліщук Л.В. [1] Ахметов Р.Ф. [0]
Тягур Р.С. [1] Міленька С. [1]
Дьяченко А.Ю. [1] Грінь О.Р. [1]
Ільїн В.М. [1] Jaszczur-Nowicki J. [1]
Притульська Н.В. [1] Дрюков С.В. [3]
Заневський І.П. [2] Коростильова Ю.С. [1]
Михайлов В.В. [1] Вдовенко Н.В. [3]
Лошкарьова Є.О. [1] Іванова А.М. [1]
Сазонов В.В. [2] Костюченко В.І. [1]
Колосов А.Б. [4] Інформаційне повідомлення [2]
Герман Т.О. [1] Грабик Н. [1]
Пятков В.Т. [1] Фотуйма О. [1]
Єлісєєва О.П. [1] Sawczyn S. [1]
Антоненко С.А. [1] Горшкова Н.Б. [1]
Крук Б.Р. [1] Поспіх Є. [1]
Фіногенов Ю.С. [1] Борисова О.В. [1]
Бусол В.А. [1] Жула Л. [1]
Ладика П. [1] Бобр В.І. [1]
Випасняк І. [1] Гунько П.М. [1]
Лесько О. [1] Петров Г.С. [1]
Сергієнко Ю.П. [1] Файчак Р.І. [1]
Корж В.П. [1] Драницин О.В. [4]
Коняєва Л.Д. [1] Дудчак М.В. [2]
Іродова Н.П. [1] Сивицкий В.Г. [1]
Максименко І.Г. [1] Петровська Т.В. [1]
Салямін Ю.М. [1] Ханікянц О.В. [1]
Запорожанова Г.О. [1] Саєнко В.Г. [1]
Воробйов М.І. [1]

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Файли » Статьи » Коваль І.В.

Основні принципи організації харчування спортсменів-біатлоністів
[ Скачати з сервера (138.4 Kb) ] 27.12.2009, 23:12

Анотація. І.В. Коваль, Н.В. Вдовенко, Є.О. Лошкарьова, А.М. Іванова. Основні принципи організації харчування спортсменів-біатлоністів // Актуальні проблеми фізичної культури і спорту. – 2009. ‑ №.16 – С. 39-47. Показано сучасні підходи до організації раціонального харчування в системі підготовки спортсменів-біатлоністів з урахуванням особливостей виду спорту, енерговитрат та періоду підготовки. Розроблено базові раціони харчування для спортсменів-біатлоністів з енергетичною цінністю в 4000, 5000, 6000, 7000 ккал з урахуванням нутрієнтного складу.

Ключові слова: раціони харчування, період підготовки, метаболічні процеси, продукти харчування, добова потреба.Abstract. I.V. Koval, N.V. Vdovenko, E.O. Loshkareva, A.M. Ivanova. Basic principles of organization of nutrition for biathlonists // Contemporary problems of physical culture and sports. – 2009. - №16. – P. 39-47. There are propose modern approaches to rational nutrition organization in system of sports preparation of athletes which are specialized in biathlon, taking into account specifics of kind of sports, energy consumption and period of sports preparation. Dietary intakes have been developed for biathletes with energy value 4000, 5000, 6000, 7000 kcal taking into account nutritional composition.

Key words: dietary intakes, periods of preparation, metabolic processes, food, daily nutrition.

Аннотация. И.В. Коваль, Н.В. Вдовенко, Е.А. Лошкарева, А.М. Иванова. Основные принципы организации питания спортсменов-биатлонистов // Актуальные проблемы физической культуры и спорта. – 2009. ‑ №16. – С. 39-47. Представлены современные подходы к организации рационального питания в системе подготовки спортсменов, специализирующиеся в биатлоне с учетом особенностей вида спорта, их энерготрат и периода подготовки. Разработаны базовые рационы питания для спортсменов-биатлонистов с энергетической ценностью в 4000, 5000, 6000, 7000 ккал с учетом нутриентного состава.

Ключевые слова: рационы питания, период подготовки, метаболические процессы, продукты питания, суточная потребность, физическая работоспособность.

Категорія: Коваль І.В. | Додав: rezervua
Переглядів: 1477 | Завантажень: 129 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: